Zmagovalec POPRI študentje IAM-a

V kategoriji  študentskih del sta prepričljivo zmagala Lovro Rakar, študent Inštituta in akademije za multimedije in njegov predavatelj Enej Gradišek.

Letošnja dvajseta izvedba nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI je imelo rekordno število prijavljenih idej in udeležencev, saj se je na tekmovanje prijavilo skoraj 40 odstotkov več kot v letu 2022. Kar 474 tekmovalcev, mladih od 12 do 29 leta starosti, je razvilo 168 podjetniških idej v poslovni modele.

Med 33 študentskimi ekipami je komisija na finalu POPRI izbrala 3 ideje, ki so izstopale. Veliki zmagovalec je postala ekipa Inštituta in akademije za multimedije (IAM) pod vodstvom vodstvom študenta Lovra Rakarja sta pri razvoju ideje sodelovala tudi Nejc Jezeršek in Mihael Golob, njihov mentor pa je bil predavatelj Enej Gradišek (IAM-CorpoHub). Pri strokovnem delu sta sodelovala tudi sodelavca IAM-a s področja audia, Grega Šmalc-IXI in Matej Pečaver. Strokovno komisijo se prepričali z izdelkom OnStage. Z njim boste kot glasbenik doživeli ultimativno izkušnjo med igranjem, saj zagotavlja boljši performans v živo! Izdelek sestavljajo tri ključne komponente; clip-on mikrofon, digitalni vmesnik, mobilno/računalniško aplikacijo. Clip-on mikrofon zajame signal akustičnega inštrumenta, nato zvok potuje v digitalni vmesnik, kjer se z izjemno nizko zakasnitvijo sprocesira. Zmagovalci so prejeli 2.000 EUR bruto nagrade ter udeležbo na POPRI Internacional EUSAIR Youth, ki bo 23. in 24. maja 2023 v Sarajevu.

Iskrene čestitke za odličen dosežek! Več o samem tekmovanju na popri.si.

 

Lovro Rakar med predstavitvijo zmagovalnega izdelka OnStage

 

 

Lovro Rakar med predstavitvijo zmagovalnega izdelka OnStage

 

Razglasitev zmagovalcev

Vir fotografij: POPRI

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE