V četrtek, 1. 6. 2023 sta VSGT Maribor in Restavracija in kavarna Sedem v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor, Biotehniško šolo Maribor, Restavracijo Strelec in podjetjem Factumevent izvedli zdaj že drugo Žametno večerjo med vinogradi.
Dogodka, za katerega so vstopnice pošle v pičlih dveh urah, se je udeležilo 150 gostov, ki so se posedli za 75 metrov dolgo mizo. Stregli so tudi naši študenti, ki so na najvišji ravni strežbe pokazali svojo spretnost, profesionalnost, komunikativnost, prijaznost in organiziranost. Pod mentorstvom chefa Filipa Matjaža iz Restavracije COB je kuhal tudi naš mladi up, študent Tine Leopold, za sladico na večerji pa poskrbel chef Sebastjan Plevčak iz Restavracije in kavarne Sedem.
Tudi zaradi takšnih kulinaričnih dogodkov, ki so na najvišji ravni, je mesto Maribor zasluženo najboljša kulinarična destinacija Evrope v letu 2023.