Študentke VŠ Bled osvojile 3. mesto

Na mednarodnem tekmovanju “SHOW ME THE CONCEPT 2023” na Nizozemskem so študentke Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem osvojile odlično tretje mesto.

Študentke, Aneja Seražin, Stana Nikčević in Maša Bencak, ter mentorici Katica Mikelj in Tatjana Šubic, vse iz Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem, so se udeležile 2. mednarodnega tekmovanja Show me the Concept, ki ga je organizirala strokovna šola ROC Mondriaan v Haagu. Na tekmovanju je sodelovalo petnajst tričlanskih ekip iz osmih držav. Osnovno vodilo tekmovanja je prodaja novega izdelka oziroma poiskati način, kako prepričati strokovno komisijo, da je ravno vaša predstavitev hrane in pijače najboljša.

Samo tekmovanje je potekalo dva dni. Prvi dan je vsaka ekipa izžrebala eno izmed tematik, ki so bile na razpolago in osnovno sestavino, ki jo mora ekipa uporabiti pri pripravi jedi, v njihovem primeru je bil to bananin cvet. Popoldanski del je bil namenjen načrtovanju jedi in pijače, naročanju sestavin ter pripravi predstavitve.  Vsak član tekmovalnih timov je imel svojo nalogo – priprava jedi, priprava primerne pijače ter smiselna povezava v primerno predstavitev. Mentorji pri tem niso smeli sodelovati.

Tudi tokrat so študentke Višje šole Bled dokazale, da se odlično znajdejo v marsikateri nepredvidljivi situaciji. Drugi dan je bil namenjen samemu delu. Maša se je odločila za parjeno kvašeno testo v obliki prepognjenega manjše palačinke, polnjene z bananinim cvetom in marinirano zelenjavo. Okus in videz jedi je popestrila z mikrozelenjavo. Za pijačo Blue pea čaj pa je poskrbela Aneja. Pri predstavitvi se je odlično izkazala Stana, ki je vse dopolnila z zgodovinskim dejstvi, geografsko povezavo in ostalimi prepričljivimi argumenti. Poudarek predstavitve je bil na izbrani osnovni sestavini, načinu priprave, trajnostnem razvoju, pojasnilu, kako uporabiti ali odstraniti odpadne surovine, izračunih ekonomske upravičenosti, dobičku, energijski in hranilni vrednosti obroka ipd.

Vsem iskrene čestitke za odličen uspeh in veselje ob zbranih spominih.

                          

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE