Študentje VSGT Maribor prvi v Avstraliji

7Ekipa študentov VSGT Maribor, David Tovornik, Nuša Prejac in Petra Brenk, je pod mentorstvom predavatelja Mitja Petelin zasedla prvo mesto na tekmovanju The Global Revenue Management Student Challenge 2023. Tekmovanje spodbuja veščine kritičnega razmišljanja pri reševanju zapletenega problema upravljanja prihodkov in donosov.

Študenti so predložili svojo rešitev izziva Direct Bookings are free – Myth or Fact?  in osvojili PRVO mesto. Razglasitev je potekla na APAC Revenue Management Summit v Sydneyju. Sledi povratna informacija neodvisnih ocenjevalcev in nagrada študentom, to je 12-mesečno članstvo v Avstralskem združenju za upravljanje prihodkov in izobraževanje tako imenovani Level 1 industry professional certification.

Ob tem je Mitja Petelin, predavatelj in predsednik strokovnega aktiva VSGT, povedal: “Za vsemi nami so leta predanosti in trdega dela, ki ga vsako leto dokazujemo z delom z mladimi. Dejanja in ne besede. Pri nas o medaljah govorimo v kilogramih, kar je vidno v izložbi medalj na naši šoli. Konkurenca nas ne dohaja.”

Mentor Mitja Petelin je v študijskem letu 2022/2023 mentoriral 14 študentov na 5 strokovnih mednarodnih tekmovanjih in s študenti dosegel; 2 x 1. mesto, 2 x 2. mesto, 1 x 4. mesto in posebno priznanje za najboljšo šolo ter posebno priznanje za trajnost in inovativnost.

 Iskrene čestitke študentom in njihovemu mentorju!

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE