Študenti BIC Ljubljana, VSŠ navdušujejo z znanjem in veščinami na tekmovanjih

BIC Ljubljana je izredno ponosen na vse študente in mentorje, ki so samo v novembru 2023 z odličnimi predstavitvami na tekmovanjih GTZ 2023 in Grand Gourmet Split 2023 dosegli odlične rezultate.

Skupaj so Aljaž ResnikKatja FortunaZoja RazpotnikDomen KržeFilip BjelanovićVladimir Turcu TcaciucBor Rolih in Vuk Kokan pod mentorstvom Boštjana Humskegamag. Vesne LoborecNeli SelanPolone Vesel in Andreja Molka dosegli kar 9 zlatih medalj in tri 1. mesta, 5 srebrnih medalj ter eno 2. mesto, 1 zlato priznanje, 3 pokale in še 2 posebni nagradi.

Jubilejni 70. Gostinsko turistični zbor (GTZ) je potekal od 13. do 15. 11. 2023 v Novi Gorici. Študenti so tekmovali na področju strežbe, kuharstva in hotelske recepcije:

Tekmovanje v mešanju pijač (pod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega):

  • Aljaž Resnik 1. mesto ZLATA MEDALJA;
  • Katja Fortuna 2. mesto in SREBRNA MEDALJA. 

Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave – mladinci (pod mentorstvom Boštjana Humskega in Polone Vesel)

  •  Zoja Razpotnik 1. mesto ZLATA MEDALJA in absolutna zmagovalka tekmovanja z največ osvojenimi točkami.

Tekmovanje priprave jedi po naročilu (pod mentorstvom Neli Selan in Andreja Molka)

  • Domen Krže dosegel SREBRNO MEDALJO in se vrstil v finale kategorije MAGIC BOX in osvojil 1. mesto ZLATA MEDALJA. V skupnem seštevku je postal absolutni zmagovalec med mladinci in osvojil glavno nagrado sponzorja TUŠ C&C.

Kategorija profesionalnih hotelskih receptorjev (pod mentorstvom mag. Vesne Loborec)

  • Filip Bjelanović ZLATO PRIZNANJE.

Na Mednarodnem festivalu Grand Gourmet, ki je od 14. do 18. 11. 2023 potekal v Splitu, so se študenti in mentorji udeležili številnih strokovnih izobraževanj, v okviru tekmovanj pa dosegli naslednje rezultate:

kategoriji Individualno tekmovanje natakarjev je Vladimir Turcu Tcaciuc dosegel:

  • ZLATO MEDALJO – Priprava in postrežba tuninega tatarja ter izbor in postrežba primernega vina;
  • ZLATO MEDALJO – Rezanje in postrežba sira ter kombiniranje z vinom;
  • SREBRNO MEDALJO – Prepoznavanje 10 alkoholnih pijač (dalmatinskih) ter postrežba in nalivanje penine (6 kozarcev);
  • POKAL za najboljšega natakarja.

kategoriji tekmovanja Barmanov – kratka pijača je Bor Rolih dosegel:

  • ZLATO MEDALJO;
  • POKAL  za najboljšo kreacijo;
  • POKAL  za skupno 1. mesto.

V kategoriji tekmovanja Barista je Zoja Razpotnik dosegla:

  • SREBRNO MEDALJO  za napitka na osnovi espressa;
  • ZLATO MEDALJO za lastno kreacijo;
  • ZLATO MEDALJO  za Latte art;
  • NAGRADO za najboljše strokovno delo.

V kategoriji Timsko tekmovanje CHEFS TABLE sta Vladimir Turcu Tcaciuc (strežba) in Vuk Kokan (kuhinja) pripravila menu z naslovom “ČIPKASTI OKUSI IDRIJE” in prejela:

  • ZLATO MEDALJO  v strežbi;
  • SREBRNO MEDALJO v kuhinju;
  • NAGRADO  za najboljši pogrinjek.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem za izjemne rezultate, predanost in izjemen timski duh!

Posebna zahvala gre tudi: Barcaffe Espresso – Renata Kočevar, Arctic Luxury Ice – Jure Volčanžek, Fiducia, Milinotest d.d., TIC Idrija, Kendov dvorec Idrija in Lei Sterle iz slaščičarne BIC Ljubljana.

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE