SloveniaSkills – tekmovanje v kamnoseštvu

Na predizboru za državno tekmovanje SloveniaSkills v kamnoseštvu, ki je potekalo v Pliskovici med 16. in 18. junijem 2023 v sklopu Festivala kamna, so se pomerili tekmovalci Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana (SGGOŠ) ter Višje strokovne šole Sežana (VSŠ Sežana).

V treh dnevih in časovni omejitvi 18ih aktivnih ur dela so pod budnim nadzorom mentorjev iz stroke izdelali vsak svojo Rožo vetrov. Nalogo so pripravile vodja tekmovanja Mateja Kumer, vodja tekmovanja, Sibila Leskovec, državna prvakinja in diplomantka VSŠ Sežana ter njena mentorica Špela Šedivy, prav tako diplomantka VSŠ Sežana. Naloga je morala vsebovati različne izzive iz stroke in biti izvedljiva v določenem časovnem okvirju in s predpisanim orodjem. Opisanega načina se izvajalci tekmovanja v Pliskovici držijo, ker tako predizbor kot državno tekmovanje, služita kot priprava na Euroskills, evropsko tekmovanje, kjer so pravila še strožja, dovoljena odstopanja pa manjša od milimetra.

Letos so se najbolje odrezali študenta VSŠ Sežana Martin Kandido, mentor Luka Korošec – Marmor Sežana, in Žiga Dobrovoljc, mentor Damjan Švara – VSŠ, ter dijak SGGOŠ Bernard Kovač Bizjak, mentor Janko Brunček – SGGOŠ.

Čestitamo vsem tekmovalcem, mentorjem in organizatorjem!

Foto: Leon Ambroželj

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE