Karierni dan na ŠC Novo mesto – Vstop na trg dela

V sredo, 8. marca 2023, so za vse redne študente 2. letnika na ŠC Novo mesto,VSŠ izvedli karierni dan. Na njem so sodelovali predstavniki Zavoda za zaposlovanje RS, Urada za delo iz Novega mesta, predstavniki Centra za socialno delo iz Trebnjega in kar 11 podjetij.

Predstavniki Zavoda za zaposlovanje so udeležencem podali informacije o zaposlovanju ob vstopu na trg dela, prijave v bazo kot iskalec zaposlitve, urejanja obveznosti ter svetovalnih storitev, ki jih ponujajo. Center za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, Enota Trebnje pa so predstavili obveznosti in dolžnosti do štipenditorja državnih štipendij, kako je s štipendijami v primeru nezaključenega izobraževalnega programa in informacije o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Od predstavnikov podjetij so študentje izvedeli, kakšna so pričakovanja delodajalcev, katere kadre potrebujejo in kakšne so možnosti za zaposlitev. Predstavitve delodajalcev so podprli tudi nekdanji študentje ŠC Novo mesto, VSŠ, ki so sedaj zaposleni pri njih ali pa so pri njih opravljali prakso. Podjetja, ki se študentom predstavila, so:

KRKA, tovarna zdravil, d. d., Renault Group Revoz, d. d., Adria Mobil, d. o. o., TPV AVTOMOTIVE, d. o. o., L-Tek Elektronika, d. o. o., Belimed Life Science, d. o. o., Senčila Medle, d. o. o., Hyb, d. o. o., GEN energija, d. o. o., TIPS, d. o. o. in JRZ Rudolfovo.

Dogajanje je bilo res pestro in živo, študenti pa so dobili relevantne informacije iz prve roke.

    

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE