Izvrstni dosežki študentov VSGT Maribor

Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor so od 28. 3. do 1. 4. 2023 sodelovali kar na treh mednarodnih tekmovanjih s področja kulinarike, turizma in postrežbe, pred tem pa še na tekmovanju iz hotelske simulacije.

V Rigo, Latvija, je na tekmovanje Learn, Know, Do, Can, Show 2023 odpotovala skupina treh študentov pod vodstvom mentorice Helene Rošker. V kategoriji Tourist destinations je David Tovornik osvojil 1., Nuša Prejac pa 2 mesto. V kategoriji Reception je Naja Šenveter osvojilaodlično 2. mesto!

Na Braču, Hrvaška, kjer je potekalo tekmovanje Biseri mora, in se je pod mentorstvom Leona Mariniča in Tomija Gregorinčiča udeležilo kar 12 študentov VSGT Maribor in so domov prinesli kar 34 medalj.

restavracijski postrežbi je študentka Klavdija Zrnec na tekmovanju Georges Baptiste v Lamegu na Portugalskemosvojila odlično bronasto medaljo.

Da pa je mera res polna, so študentje VSGT Maribor nedavno osvojili tudi 4. mesto na tekmovanju v hotelski simulaciji EuroCHRIE University Challenge 2023, ki je potekalo preko spleta.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor tako z več kot uspešnim supertekmovalnim tednom dodaja nov kamenček v mozaik odličnosti. Več o dosežkih si lahko preberete na spletni strani VSGT Maribor.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

© VIŠJE STROKOVNE ŠOLE